Østfold flyttebyrå

 • Tar kunsten ut på gaten Will Coles sin kunst er verdsatt og finnes i private som offentlige samlinger. Det kunstneren liker aller best er å stille ut sine emblematiske verk på forskjellige plasser i gaten der folk går forbi. 
 • Tar kunsten ut på gaten
  I Avenida de Oscar Esplá ligger det i et hjørne flere av Coles kunstverk, som denne kofferten og støvelen, som har som mål å få folk til å stoppe og tenke over forbrukerverdenen vi lever i.
 • Tar kunsten ut på gaten
  På strandpromenaden mellom Altea og Albir finner man flere av kunstnerens skulpturer...
 • Tar kunsten ut på gaten
  ...som denne «kopien» av en Louis Vuitton veske.

Tar kunsten ut på gaten

Will Coles er kjent for sin gatekunst som overrasker og gleder folk i byer verden over. Nå finner du noen av hans verk også på Costa Blanca.

ALBIR/ALTEA

Artisten er født og oppvokst i England, hvor han allerede som barn begynte å interessere seg for kunst. Hans bestefar var skulptør, så han hadde lett tilgang til moderne og klassisk kunst som ung, og da han ble voksen studerte han flere år ved Ravensbourne College of Art, Wimbledon School of Art og Glasgow School of Art.

– Tidlig på 90-tallet flyttet jeg til Australia for å fortsette å utvikle meg som kunstner, smiler Coles mildt da Vikingposten møter han på Baixa Beer i Albir, hvor noe av kunsten hans er utstilt. 

– Jeg elsker gatekunst, og i Australia er det veldig populært. Mange av mine skulpturer finner man i forskjellige gater i Sydney. Jeg jobber hovedsakelig med skulpturer som kombinerer pop og konseptuell estetikk. Hvert objekt har et ord eller en setning som en viktig del av kunstverket. Det jeg forsøker å gjøre er å bevisstgjøre folk på verdenen vi lever i. Jeg ønsker å få dem til å tenke seg om. Vi lever i et forbrukersamfunn som er i gang med å ødelegge oss selv og naturen rundt oss. Dette setter jeg fokus på i min kunst. 

For tiden holder Coles til på Costa Blanca, hvor gatekunsten hans nå kan oppleves på forskjellige steder i Altea og Albir.
– Der har jeg satt igjen flere objekter, sier han og peker på et hjørne på den andre siden av gaten.

– Det er ikke så lett å legge merke til. De fleste skulpturene er hvite og ligner noen ganger på store steiner som ligger på bakken. Men går man litt nærmere ser man faktisk en liten utstilling.

Vikingposten foreslår å gå bort og ta en titt. Kunststykkene ligger strødd omkring. Blant dem er det en liten koffert som det står «BOMBA» på og en støvel hvor det står skrevet «kunst». 

– Noen av disse små verkene veier over 40 kilo, opplyser kunstneren. Jeg lager dem ekstra tunge slik at man ikke kan flytte på dem så enkelt. Opp gjennom årene har mye av kunsten blitt stjålet. I utgangspunktet er ikke det noe som bekymrer meg noe særlig så lenge folk tar objektene fordi de liker dem så godt og ikke fordi de ønsker å selge den videre på eBay eller andre steder. Men slikt må man regne med om man tar med seg kunsten sin ut på gata.

Han kan fortelle at det også finnes en del av hans skulpturer langs strandpromenaden mellom Albir og Altea. 

– Der blir de faktisk sett nokså godt på tross av at skulpturene er små. Mange har fått øye på «Louis Vuitton vesken» som det står «FAKE» på. 

Han rister på hodet og smiler. 
– Dere har vel lagt merke til at kvinner flest bare må ha den vesken? De som har råd til det, betaler flere tusen euro for originalen. De som har litt mindre penger kjøper en godt laget kopi, og de som har dårlig råd kjøper en billig kopi på gata. Det er som om alle har blitt programmerte til å ville ha det produktet. Vi forbrukerne er fullstendig manipulert, men det er få som tenker over det.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no