Østfold flyttebyrå

 • Torrevieja slipper unna vedlikehold i urbanisasjon

Torrevieja slipper unna vedlikehold i urbanisasjon

Vant fram i retten.

 

TORREVIEJA

Den regionale høyesteretten, Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana (TSJCV), har gitt  det forrige byrådet i Torrevieja medhold i at kommunen ikke er ansvarlig for vedlikehold i urbanisasjonen Torreta III.

Det er flere alvorlige mangler i urbanisasjonen som ble bygd på 80-tallet, og Partido Popular (PP) lovet i valgkampen at de skulle støtte beboerne, skriver Informacion. 

Kommunen sparer ni millioner euro, som det vil koste om beboernes krav innfris, om dommen blir stående. Det er imidlertid klart at beboernes advokater forbereder en appell til høyesterett. 

Ifølge dommen er Torreta III  aldri formelt overtatt av kommunen og kan derfor ikke holdes ansvarlig for de mangler som er i urbanisasjonen. Beboerne hevder at det er foregått en såkalt «stilletiende overtakelse», noe retten ikke er enig i. 

Det var MASA som sto for utbyggingen av Torreta III på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Selskapet fikk lisens til å bygge leilighetshotell, men bygde 700 mindre boliger uten å bli stilt til ansvar.

Dommen har gitt PP et problem, i valgkampen lovte nåværende ordfører Eduardo Dolón (PP) at han og partiet er på beboernes side. Nå har kommunen «vunnet» saken mot beboerne. 

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no