Østfold flyttebyrå

 • Trenger sangere til ny storkonsert Erland Dalen og José Antonio Rubio er musikalske ansvarlige for korprosjektet. Anne Lindberg er også i komitéen som inviterer til et internasjonalt kor.

Trenger sangere til ny storkonsert

Ungdom , voksne og godt voksne inviteres til å bli med i kor å synge sanger fra de kjente musikalene «Les Miserables» og «The phantom of the Opera». Koret skal ende opp med en storkonsert i Casa de Cultura i mai neste år.

ALFAZ DEL PI

Det er Erland Dalen, kjent fra lignende prosjekter tidligere, som sammen med den spanske dirigenten José Antonio Rubio og Anne Lindberg står bak prosjektet, som er en del av den årlige korfestivalen Costa Blanca Canta.

– Det er ikke krav til at man synger i kor fra før eller har erfaring med sang, opplyser Dalen. Det vil bli gitt opplæring i sang og deltagerne vil få stemmefiler og øve etter. 

Konserten vil inneholde de mest kjente sangene fra begge musikaler. Det vil også være med solister og profesjonelt band. 

– Samme konserten blir satt opp i Norge i april med 200 sangere. Mange av disse sangerne vil komme for å synge sammen med prosjektkoret fra Costa Blanca. Damenes Aften, kjent fra flere konserter i Alfaz, arrangerer konserten i Norge, og dette koret vil også bli med i Spania. Det vil bli en øvelsesdag i november, og på nyåret blir det øvinger en gang i måneden på dagtid på lørdager frem til konserten. 

Marit Nyberg har allerede meldt seg på, og gleder seg til å starte. Hun har vært med i Dalens kor tidligere, og anbefaler på det varmeste å delta. 

– Erland og jeg var kollegaer på Den norske skolen Costa Blanca for mange år tilbake, og da startet han opp et blanda kor hvor jeg ble med. Det var et utrolig år. Vi sang blant annet i de flotte Dryppsteinsgrottene i Busot, da var det en todelt konsert med norsk folkemusikk i første del og et utdrag av «The phantom of the Opera» i andre del. Det var helt magisk og en stor opplevelse. Erland fikk med seg utrolig mange i koret, ikke bare vi som hadde noe erfaring fra før, men flere som aldri hadde sunget før, verken i dusjen eller på en scene. 

Nyberg var også med i prosjektkorene ABBA og Simon and the Garfunkel, som Dalen stod bak. 

– Erland er en meget dyktig dirigent, og samtidig klarer han å få ut det beste av oss alle når det gjelder. Masse bruk av humor og selvironi er nøkkelord for å få oss til å le, slappe av, synge og yte det beste mens vi er på scenen. Det som også er gøy er at selv om vi er amatører, er rammen rundt meget godt planlagt og profesjonelt. 

Hun tror at grunnen til at kor er så populært blant nordmenn på Costa Blanca er at å synge sammen skaper glede og samhold.
– Samtidig er det et sosialt møtested der vi synger sammen og har det kjekt i pausene og etter øvelsene og konsertene, avslutter Nyberg.
Mer info får man på www.cim-perfect.com, og all påmelding og gjøres via nett. Påmeldingsfrist er 30. september.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no