Østfold flyttebyrå

 • Tvinges til å omplassere valp - ber lesere om hjelp Eli Johanne Bowitz var på gråten under hele intervjuet. Nå håper hun inderlig at noen av Vikingpostens lesere har lyst til å gi valpen Saga en nytt hjem.
 • Tvinges til å omplassere valp - ber lesere om hjelp
  «Saga» er fire måneder gammel og stammer fra podenco-rasen og en annen, ukjent rase. Tispen går godt overens med andre hunder, det er bare familiens Chihuahua som ikke er fornøyd med nykommeren.
 • Tvinges til å omplassere valp - ber lesere om hjelp
   Valpen er spesielt intelligent og lærte basiske ordre bare på et par dager.

Tvinges til å omplassere valp - ber lesere om hjelp

Eli Johanne Bowitz og familien adopterte for noen uker siden den lille hunden «Saga», som de dessverre må omplassere. Nå ber de Vikingpostens lesere om hjelp.

POLOP

I fjor sommer flyttet familien til Costa Blanca. Fra før av hadde de en liten Chihuahua, og ønsket å adoptere en hund. Da «Saga» kom hjem til familien var det bare glede. 

– I begynnelsen gikk alt bra, og vi var så glade over vårt nye familiemedlem, sier Bowitz. De var spesielt jeg som ønsket å adoptere en hund, siden jeg ikke jobber og har mye fritid. Jeg hadde lyst til å gjøre noe viktig, som å redde en av de mange hjemløse hundene her i Spania. Jeg har jobbet mye med «Saga», og hun er på tross av sin unge alder en veloppdragen liten frøken. 

«Saga» snuser litt på kameraet, snur seg brått og løper til et hjørne for å hente en leke, som hun viser frem stolt. De vakre grønne øynene beveger seg rolig fra venstre til høyre. Det er tydelig at hun liker å ha full oversikt. 

– Hun er leken og veldig sjarmerende, og hun lærer veldig fort. Jeg har aldri vært borti en slik smart hund før. Hun er nok halvt podenco, som er en typisk spansk jakthund. Jeg har lest en del om rasen og har forstått dette er spesielt intelligente dyr. Saga tar instrukser veldig bra, og hun lærte seg sitt og gi labb etter kun et par dager.

«Saga» setter seg på fanget til matmor og lener seg inntil henne. Hunden sukker fornøyd og myser mot solen.

– Den elsker kos, sier Bowitz med en stemme som begynner å skjelve. Det er tydelig at bare tanken på å separere seg fra hunden, som hun har blitt så glad i, går dypt innpå henne. 

– Hun er så fin og fortjener alt det beste. Jeg skulle ønske at vi kunne beholde henne. Med problemet er altså vår Chihuahua på åtte år. Problemet kan være at «Champ» har vært så vant med å være alene i så mange år eller at han er for gammel til å ville leke med en så aktiv valp på fire måneder. «Saga» greier ikke å kontrollere styrken sin, hun er jo bare en baby, og ved et par anledninger har hun tatt for hardt i «Champ». Det har gjort den engstelig og nå bare knurrer den til «Saga». Det er så ille at vi må ha «Champ» innestengt i et rom oppe på dagen. For at den skal føle seg trygg har vi nå gjort det slik at den sover sammen med mannen min på et rom på natten mens jeg sover i et annet rom med «Saga», som heldigvis sover uten problemer hele natten.

Trenger du leiebil i Spania? Vi hjelper deg med å finne bilen som passer for deg

Etter å ha snakket om det i flere dager, kom familien frem til at den eneste løsningen var å få tispa omplassert.

– Det må være noen som vet hva det er å ha en hund, hva det krever. Og man må være klar over at «Saga» er en hund som krever en del aktivitet. Valpen er snill som et lam, og når den kommer hjem etter å ha løpt mye, legger den seg rolig ned og sover. Dem eller de som får hunden er heldig, for det er virkelig verdens flotteste hund. 

«Saga» har alle papirer i orden, og hunden har allerede pass. 

– «Saga» er også vaksinert og mangler bare rabies-vaksinen som vil bli satt denne måneden. Den vil også bli kastrert etter første løpetid, men alt dette er allerede betalt for og innebærer ikke ekstra utgifter. 

Bowitz sukker oppgitt.
– Dette er så nitrist som det går an å bli. Det å måtte finne et nytt hjem til «Saga» smerter så i mammahjertet mitt. Av hele mitt hjerte håper jeg å finne et nytt og godt hjem til henne. For øyeblikket søker vi et midlertidig hjem som forhåpentligvis kan bli varig omplassering om dette føles riktig for alle parter. Vi kan kontaktes på e-post: elibowitz@vkbb.no

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Reise

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no