Østfold flyttebyrå

 • Utsatt for tyveri i sikkerhetskontrollen på flyplassen Anniken Høgåsen Kristiansen mener det var i sekundene hun ble oppholdt av sikkerhetspersonell ved flyplassen at mobiltelefonen og iPad ble stjålet.

Utsatt for tyveri i sikkerhetskontrollen på flyplassen

Anniken møtte veggen da hun ba om hjelp.

TORREVIEJA/OSLO

Anniken Høgåsen Kristiansen reiste tilbake til Norge for sommeren søndag, men uten mobiltelefon og iPad. De ble stjålet i sikkerhetskontrollen på flyplassen Alicante-Elche.

Det ble en ubehagelig og stressende hjemreise til Norge for Anniken Høgåsen Kristiansen søndag. Både mobiltelefonen og iPaden forsvant etter hun hadde sendt begge for gjennomlysning.

– Jeg har alltid fått beskjed om at mobiltelefon, PC og iPad skal i hver sine trau (esker) når det sendes for gjennomlysning. Derfor la jeg mobiltelefonen og IPaden i hver sitt trau og vesken min i en tredje. Jeg gikk så selv igjennom sikkerhetskontrollen og så mine tre trau på vei gjennom skanneren. Trauet med vesken min ble stoppet og jeg ble spurt om den var min, som jeg bekreftet. Så ventet jeg at de ville gå gjennom innholdet, men han sa bare greit og jeg fikk vesken min. Sa tok jeg mine tre trau for å samle sammen sakene mine å legge alt i vesken, da så jeg at både telefonen og iPaden var borte. Jeg ble jo veldig oppmerksom på sikkerhetsvakten som tok vesken min og så da ikke hva som skjedde med trauene med telefon og iPad. Men noen hadde stjålet de, forteller Anniken Høgåsen Kristiansen på telefon fra Oppsal i Oslo.

Har du opplevd noe lignende? Ta kontakt med vår reporter her

Hun fortsetter:

– Jeg gikk tilbake hvor jeg mente jeg hadde gått igjennom kontrollen, der var sikkerhetsvakten byttet ut og jeg ble møtt  av den nye med at jeg måtte snakke spansk da jeg henvendte meg på engelsk og fortalte jeg var blitt bestjålet. Vi har hatt feriebolig her i Torrevieja siden 2004 så jeg fikk stotret frem mitt budskap på spansk hvorpå jeg ble henvist til Guardia Civil-offiserene. Men jeg ble også her møtt med skuldertrekk og hoderisting og de henviste meg til informasjonen. Her satt det en hyggelig dame, men hun  trodde heller ikke at noen hadde stjålet noe i sikkerhetskontrollen hvor det burde være veldig trygt. Hun fortalte at hun ikke hadde opplevd det på minst et år. Uansett ba hun meg komme tilbake om 15 minutter for å sjekke om noe var kommet inn på hittegodset. Det var det selvsagt ikke og hun henviste meg videre til Guardia Civil sitt kontor for å anmelde forholdet. Da måtte jeg ta en vurdering om jeg skulle gå ut av flyplassen, anmelde tyveriet og så sjekke inn på nytt. Da hadde jeg ikke rukket flyet mitt og det tok jeg ikke sjansen på.

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Gjør et søk her og finn din bil

Tilbake i Norge har hun anmeldt forholdet til norsk politi.

– Nå skal vi ikke ned til Torrevieja før i september, så jeg får ikke anmeldt det før da, og da er det vel for sent. Tankene mine går på om det er utro tjenere ved flyplassen eller utenforstående kjeltringer som sto bak dette. Jeg har hørt fra en nordmann som har opplevd det samme, da var det en ansatt ved flyplassen som ble tatt. Jeg vil ikke tro det i dette tilfellet, men situasjonen rundt vesken min som ble stoppet men ikke ransaket, er merkelig. Sikkerhetsvakten tok all min oppmerksomhet for noen sekunder og jeg mener det må ha vært da telefonen og iPad forsvant, sier Høgåsen Kristiansen.

Presseansvarlig for flyplassdriver Aena ved flyplassen Alicante-Elche, Laura Baldo Benac, oppfordrer til å anmelde om du er sikker på at du er utsatt for tyveri ved flyplassen.

– Ofte er det enten en misforståelse eller en annen passasjer ved en feiltakelse har tatt noen andre sine saker ved gjennomlysningen. Sjekk først ved hittegods, det er stress og dårlig tid ved båndene som gjør at dette skjer ganske ofte.

– Men selvfølgelig, blir sakene dine stjålet så anmeld det. Vi har kameraer over hele flyplassen og det er som regel en enkel sak å finne ut hvem tyven er. Jobber de ved flyplassen blir det oppdaget raskt. Sjekk hittegods, så anmeld, sier Laura Baldo Benac til Vikingposten.

Pressekontakten hos Guardia Civil i Alicante gir uttrykk for oppgitthet over nye ansvarsområder for private aktører ved flyplassen.

– Vi har mistet kontrollansvaret ved sikkerhetssjekken på flyplassen. Den er blitt gitt til private sikkerhetsselskap. Et selskap kontrollerer nå overvåkningskameraer, et annet selskap har ansvaret for gjennomlysning av bagasjen, mens et tredje firma har ansvaret for den personlige sikkerhetssjekken. Dette har myndighetene bestemt. Vi oppfordrer alle som mener de har fått sakene sine stjålet om å anmelde det. Selv i tilfellet dere beskriver med Anniken Høgåsen Kristiansen ikke kan bli anmeldt før i september, så gjør det da. Vi er avhengig av at alt blir anmeldt for å kunne etterforske dette, er pressekontaktens klare oppfordring.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no