Østfold flyttebyrå

 • Vil ha løsning på problemvei i Torrevieja - var vedtatt i 2004

Vil ha løsning på problemvei i Torrevieja - var vedtatt i 2004

Legger ansvaret på tidligere byregjering.

 

TORREVIEJA

Torrevieja-ordfører José Manuel Dolón legger ansvaret på tidligere byregjering at CV-95-veien forbi sykehuset ikke er utvidet til fire kjørebaner.

Dolón gikk tilbake til 2004 da han skulle forklare hvorfor CV-95-veien mellom N-332 og Universitetssykehuset i Torrevieja ikke er utvidet til to kjørebaner i hver retning. 

Han har henvendt seg til ministeriet for offentlige arbeider (Obras Públicas) for å få en vurdering av de problemene det har medført at den 700 meter lange strekningen ikke har blitt utbygd.  

Nåværende generaldirektør i Obras Públicas (offentlige arbeider), Carlos Domingo, har svart ordføreren og i svaret heter det at «utvidelsen av CV-95 som det vises til, var inkludert i den spesielle planen som lå til grunn for å fullføre utbyggingen av sykehuset. Dette ble vedtatt i september 2004 av daværende minister for offentlige arbeider». 

Trenger du leiebil i Spania eller Skandinavia? Finn din bil her - gratis servicetelefon + prisgaranti

I skrivet fra generaldirektøren heter det videre at denne utvidelsen skulle vært gjort ferdig før sykehuset åpnet.

Ordfører José Manuel Dolón sier at daværende kommuneledelse opptrådte svært uaktsomt når de ikke fulgte opp de avtalene som var blitt gjort med eiendomsutviklerne som skulle stå for utvidelsen. Han har foretatt en ny henvendelse, denne gang til sjefen for byplankontoret i Torrevieja. 

Hensikten er ifølge ordføreren å identifisere «de myndighetene som har ansvaret for at dette prosjektet ikke er blitt gjennomført og med det skapt mange problem». 

CV-95-veien er rundt 3,5 kilometer lang mellom N-332 og motorveien AP-7, og rundt 20.000 biler passerer hvert døgn - sju millioner i året. På sommeren er det konstant lange køer på strekningen mellom sykehuset og N-332, også ved det siste voldsomme regnværet var det problemer på denne strekningen.

Eierne av tomten sykehuset ble bygget på ga denne til kommunen i bytte mot å få bygge 2000 boliger i tilliggende område. Denne avtalen ble undertegnet av daværende ordfører i Torrevieja,Pedro Hernández, sekretariatet på rådhuset og eieren. 

Utbygger fikk et skriv fra regionsmyndighetene hvor det ble minnet om at de hadde ansvaret for utvidelsen av strekningen fra N-332 til sykehuset.

Denne saken handler om

KommentarerPå forsiden akkurat nå

Bolig

Helse og forbruker

 • Tips, ris eller ros?

  Telefonnummer (+34) 966 708 140
  Epost: red@vikingposten.no
  Kontorer: Torrevieja og Alfaz del Pi

 • Redaksjon

  Redaktør Terje Aspdahl, (+34) 630 971 455

 • Annonser

  Ta kontakt med markedsansvarlig Jeanette Pettersson for annonsetilbud på nett eller i avis:
  (+34) 667 640 552
  Epost: jeanette@vikingposten.no